Wyszukaj

wtorek, 3 lutego 2015

Pasta do kanapek z zielonego groszku




Składniki:


  • 1 puszka groszku konserwowego (opcjonalnie jeśli chcecie uzyskać bardziej soczysty/intensywny kolor użyjcie groszku mrożonego)
  • 1 kostka chudego twarogu
  • szczypta czerwonej ostrej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • odrobina świeżego koperku
  • odrobina świeżej natki pietruszki
  • pół ząbka czosnku
  • odrobina oliwy z oliwek
Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmieszać razem i zmiksować przy użyciu blendera. Pasta jest gotowa w zaledwie kilka minut. Jest idealna do kanapek i jako dodatek do mięs i przystawek. Wyśmienicie smakuje do ciemnego pieczywa. Można ją przechowywać w lodówce w opakowaniu termicznym bądź w kubeczku/ miseczce pod przykryciem folii spożywczej

Smacznego :)