Wyszukaj

poniedziałek, 26 października 2015

Kruche ciasteczka migdałowe bez jajek


 
Składniki:
( na 2 duże blachy ciasteczek)
  • 100 g miękkiego masła
  • 150 g cukru pudru
  • 300 g mąki
  • 100 g zmielonych migdałów
  • 0.5 łyżeczki cukru waniliowego
  • 100 ml soku z pomarańczy
 
Przygotowanie:
 
1.Miękkie masło ubić z cukrem pudrem.
2.Dodać resztę składników i wyrobić na gładką masę.
3.Wstawić do lodówki na 20 min.
4. Ze schłodzonej masy odrywać kulki, rozwałkowywać na grubość ok 0,5 cm i wykrawać ciasteczka.
 
Piec:
 w piekarniku nagrzanym do 180ºC ok 10 min (do zarumienienia brzegów ciasteczek).
 
 
 

 
http://www.graphiceaters.com/