Wyszukaj

czwartek, 21 maja 2015

Szaragi zapiekane w boczku z sosem holenderskim



Szybkie, zdrowe i pyszne śniadanie w zaledwie kilka minut :) Szparagi w boczku będą również wyśmienitą przystawką bądź szybką przekąską :) Wspaniale smakują również przyrządzone na grillu.

Składniki:
(na 1- 2 porcje)

  • szparagi zielone- po 4-5 sztuk na osobę. Ja użyłam 4 sztuk
  • plastry boczku- po 1 plaster na 1 szparag zielony; użyłam 4 plastry na 4 sztuki szparagów

Sos holenderski z przepisu poniżej:
(po przepis kliknij w banerek)



Przygotowanie:

1. Szparagi umyć i osuszyć
2. Zawijać boczek naokoło szparagów po linii skosu, tak by całe szparagi były owinięte boczkiem

Piec: W temperaturze 180-200 stopni przez 15-25 minut, w połowie pieczenia przewracamy szparagi na drugą stronę by boczek podpiekł się równomiernie.

Podajemy na ciepło z sosem holenderskim.


Smacznego :)




Zobacz także: