Wyszukaj

środa, 22 kwietnia 2015

Faszerowane kajzerki


 

Składniki:
(na 2 porcje)

  • 2 kajzerki
  • 4 pomidory koktajlowe
  • 3 pieczarki
  • 2 plasterki szynki
  • 4-5 plasterków cukini
  • świeża natka pietruszki
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 20 g żółtego sera
  • odrobina masła
  • 50 ml śmietany 36%
Przygotowane:

1. Od kajzerek odciąć fragment na długość kilku centymetrów tak by powstał w nich otwór.
2. Wydrążyć miąższ z bułki by zrobić kieszeń na farsz

Farsz:
1. Usmażyć pieczarki i cukinie na odrobinie masła, pod koniec dodać pomidorki koktajlowe przekrojone na pół.
2. Następnie dodać pokrojoną w paseczki szynkę oraz przyprawy.
3. Zdjąć z ognia warzywa i dodać śmietanę,
4. Całość posypać tartym serem i natką pietruszki. Wszystko razem wymieszać.
5.Gotowy farsz nakładać do kieszonek kajzerkowych.

Smacznego :)