Wyszukaj

sobota, 25 kwietnia 2015

Złociste Crunchy z musem bananowo-truskawkowym



Składniki:
(na 1 porcję)

  • 20 g płatków owsianych
  • łyżka miodu
  • 1 banan
  • 3 duże truskawki
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego, ja użyłam 1,5%
  • gałązki świeżej mięty
Dodatkowo potrzebne będą:
  • Blender/blender ręczny opcjonalnie widelec
  • miseczka
  • łyżka do nakładania

Przygotowanie:

1. Płatki owsiane połączyć z miodem bardzo dokładnie i i podgrzewać na patelni, aż płatki się zarumienią a miód całkowicie w nie wsiąknie.
2.Do przygotowanej szklanki/słoiczka wkładać uprażone płatki na spód i pozwolić im wystygnąć. Nasze Crunchy gdy ostyga staje się twarde i chrupiące
3. Banana obrać i podzielić na mniejsze cząstki, dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego, połączyć składniki na gładki mus przy pomocy blendera
4. Położyć mus na warstwie Crunchy.
5.Truskawki odszypułkować, umyć i zblendować z dwoma łyżkami jogurtu na gładką masę.
6. Masę truskawkową nakładać na warstwę bananową
Całość ozdobić gałązkami świeżej mięty, truskawką i odrobiną Crunchy.

Smacznego :)




Zobacz także:


Zapiekane maliny       Pieczone jabłko z bezą      Jabłka duszone w malinach  Krokiety z bakaliami

Przepis bierze udział w akcji:

Wiosenne słodkości!