Wyszukaj

niedziela, 21 czerwca 2015

Pianka szparagowa z pomidorami


 Delikatna, lekka przystawka z zielonymi szparagami i soczystymi pomidorami.

Składniki:
(na około 4 porcje)

  • 1 jajko
  • 100 ml śmietany 18%
  •  szczypta soli
  •  szczypta pieprzu
  • 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej

Farsz:
  • 1-2 pomidory pokrojone w kostkę bądź w łódki
  • 2-3 szparagi pokrojone na plasterki
  • świeży rozmaryn do dekoracji



Przygotowanie:



1. Jajka ubić mikserem na puszystą pianę.
2. Dodać jogurt i przyprawy, dokładnie wymieszać łyżką.
3. Do kokilek włożyć szparagi oraz pomidory
4. Delikatnie zalać warzywa masą

Piec: 25-40 minut w temperaturze 180 stopni do momentu zezłocenia się masy jajeczno-śmietanowej.

Podawać na ciepło, bądź schłodzoną. Dekorować świeżym rozmarynem

Smacznego :)






Zobacz także:



                   Kosteczka pomidorowa alla babeczki         Pianka z zielonego groszku