Wyszukaj

niedziela, 14 czerwca 2015

Domowe musli z maślanką



Składniki:
(na 2 średnie porcje)
  • 250-300 ml schłodzonej maślanki, najlepiej by w składzie nie miała mleka w proszku- sprawdź na skład opakowania, kupując produkt. Maślanka zawierająca w składzie mleko w proszku jest bardziej kaloryczna i traci swoje bogate wartości odżywcze;
  • po 10-20 sztuk  orzechów laskowych
  • kilka sztuk rodzynek po około 5-10 sztuk
  • kilka sztuk żurawiny suszonej po około 5-10 sztuk
  • około 10 g płatków owsianych
  • około 5 g otrębów zbożowych
  • opcjonalnie 1/3 łyżeczki miodu naturalnego- uwaga na sklepowe wersje które często nie maja nic wspólnego z miodem a jest to tylko i wyłącznie cukier. czytajmy więc etykietę.

Przygotowanie:

1. Do szklaneczki, kubeczka wlać maślankę, opcjonalnie wymieszać ją z miodem naturalnym
2. Wymieszać wszystkie sypkie składniki i bakalie
3. Nakładać mieszaknę musli na wierzch maślanki
4. Podczas jedzenia wymieszać musli z maślanką.

Smacznego :)





Zobacz także: