Składniki:
(na 2 porcje)
- 2 garście Rukoli
- szynka parmeńska około 6-8 plasterków
- 20 g tartego żółtego sera
- 2 jajka
- 2 pieczarki
- 5 g masła
- pieprz i sól do smaku
- świeży rozmaryn do dekoracji
- szczypta czerwonej papryki do dekoracji
Przygotowanie:
Na talerzu układamy liście rukoli.
Do kokilek wkładamy plastry szynki, staramy się zrobić koszyczek dookoła ścianek naczynka, układamy również plasterek na spód. Kładziemy pieczarki (wcześniej usmażone na małej ilości masła), tarty ser i wbijamy jajko, dodajemy przypraw do smaku.
Pieczemy w piekarniku aż białko się zetnie a żółtko nadal pozostanie płynne.
Dekorujemy świeżym rozmarynem i posypujemy odrobiną czerwonej papryki
Podajemy na talerzu wyściełanym rukolą
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz