Wyszukaj

poniedziałek, 2 marca 2015

Kawa po królewsku






Kawa po królewsku, to mała filiżanka espresso z puszystą, delikatną pianką z kogla - mogla i odrobiną delikatnej nuty wanilii i ostrej papryki.


Uwaga: Ze względu na obecność w kawie surowych żółtek nie zalecana jest do podawania dla kobiet w ciąży.

Składniki:


  • filiżanka espresso- mała filiżanka mocnej, świeżo parzonej kawy
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki cukru
  • odrobina ekstraktu z wanilii
  • szczypta czerwonej ostrej papryki
dekoracja:
  • szczypta czerwonej papryki


Przygotowanie:

Ubić mikserem żółtka z cukrem, jak na kogel-mogel- gęstą puszystą masę, Gdy masa będzie gotowa dodać ekstrakt z wanilii i odrobinę papryki. Miksować jeszcze przez moment.
Kawę nalać do małej filiżanki. Na wierzch kawy nakładać przygotowaną masę. Posypać na wierzchu odrobiną czerwonej papryki.


Smacznego :)




4 komentarze:

  1. Faktycznie sama kawa wygląda bardzo apetycznie i jestem zdania, że jeśli chcemy ją pić w takim otoczeniu to należy ją również królewsko parzyć. Dlatego bardzo fajne naczynia do tych napojów mają w https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/kawa-i-herbata i ja bardzo chętnie z nich korzystam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Serwis ekspresów do kawy to niezbędna usługa dla utrzymania urządzeń w najlepszym stanie. Serwis ekspresów do kawy zapewnia kompleksową obsługę, obejmującą diagnostykę, naprawy, konserwację oraz czyszczenie urządzeń. Regularne serwisowanie jest kluczowe dla zapewnienia najwyższej jakości parzonej kawy oraz przedłużenia żywotności ekspresu. Specjaliści korzystają z oryginalnych części zamiennych oraz nowoczesnych narzędzi, co gwarantuje wysoką jakość świadczonych usług. Dzięki temu ekspresy działają sprawnie i niezawodnie, co przekłada się na zadowolenie użytkowników oraz doskonały smak kawy.

    OdpowiedzUsuń