Wyszukaj

piątek, 30 stycznia 2015

Koktajl ananasowo-bananowy na patyku



Mamy mroźną zimę, a nam przypomina się gorące lato:) Przedstawiamy wam nasz dzisiejszy pomysł na orzeźwiający koktajl w troszkę innej odsłonie. Niesamowity na po karnawałowy poranek.


Składniki:
(na 2 porcje)


  • 100 ml maślanki
  • pół banana
  • 2 plastry ananasa
  • szczypta kardamonu
Przygotowanie:


Zmiksować wszystkie składniki za pomocą blendera.
Gotowy płyn przelać do pojemniczków na lody. Zamrozić. Koktajle powinny być gotowe do podania po około 2h, w zależności od zamrażarki jaką posiadacie. By bezkolizyjnie wyjąć zamrożony koktajl z opakowania, należy wstawić opakowanie pod delikatny strumień ciepłej wody.

Smacznego :)