Składniki:
- galaretka czerwona x 2
- galaretka zielona
- mleko skondensowane niesłodzone- cała puszka
do dekoracji:
- pokruszone pistacje
- pokruszone suszone truskawki
- foremka do wycinania ciastek w kształcie serca.
Przygotowanie:
Zrobić jedną galaretkę czerwoną wedle instrukcji na opakowaniu i wylać na spód tortownicy, bądź wysokiej blaszki do ciasta. Wstawić do lodówki żeby galaretka całkowicie stężała. Gdy czerwona galaretka w tortownicy jest już gotowa. Następnie Rozpuścić jedną czerwoną galaretkę i jedną zieloną w osobnych szklankach i wstawić do lodówki by troszkę stężały. Do miski wlać połowę mleka skondensowanego, ubijać przez kilka minut, następnie wlać najpierw zieloną tężejącą galaretkę (chodzi tu o galaretkę która zaczyna być gęsta- ale jeszcze jest w stanie płynnym). Wymieszać mikserem do otrzymania jednolitej masy koloru zielonego. Gdy pianka jest gotowa nakładamy ją na już stężałą galaretkę czerwoną. Znów wstawiamy do lodówki. Następnie tą samą czynność powtarzamy z drugą połową mleka i tężejącą galaretką czerwoną. Deser jest gotowy gdy Pianka różowa stężeje.
Wyjmujemy deser z lodówki i wykrawamy serduszka, Posypujemy je pokruszonymi pistacjami i suszonymi truskawkami.
Smacznego :)
Wpis dodaje do akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz