Kontakt

sobota, 14 lutego 2015

Serduszka pianki z pistacjami i suszonymi truskawkami


Składniki:

  • galaretka czerwona x 2
  • galaretka zielona 
  • mleko skondensowane niesłodzone- cała puszka
do dekoracji:
  • pokruszone pistacje
  • pokruszone suszone truskawki
  • foremka do wycinania ciastek w kształcie serca.


Przygotowanie:

Zrobić jedną galaretkę czerwoną wedle instrukcji na opakowaniu i wylać na spód tortownicy, bądź wysokiej blaszki do ciasta. Wstawić do lodówki żeby galaretka całkowicie stężała. Gdy czerwona galaretka w tortownicy jest już gotowa. Następnie Rozpuścić  jedną czerwoną galaretkę i jedną zieloną w osobnych szklankach i wstawić do lodówki by troszkę stężały. Do miski wlać połowę mleka skondensowanego, ubijać przez kilka minut, następnie  wlać najpierw zieloną tężejącą galaretkę (chodzi tu o galaretkę która zaczyna być gęsta- ale jeszcze jest w stanie płynnym). Wymieszać mikserem do otrzymania jednolitej masy koloru zielonego. Gdy pianka jest gotowa nakładamy ją na już stężałą galaretkę czerwoną. Znów wstawiamy do lodówki. Następnie tą samą czynność powtarzamy z drugą połową mleka i tężejącą galaretką czerwoną. Deser jest gotowy gdy Pianka różowa stężeje.


Wyjmujemy deser z lodówki i wykrawamy serduszka, Posypujemy je pokruszonymi pistacjami i suszonymi truskawkami.

Smacznego :)








banerek na Walentynki.jpg

Wpis dodaje do akcji:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz