Składniki
( na 2 porcje)
- 2 kajzerki
- 2 jajka
- żółty ser starty około 2 małe garście
- tymianek
- pieprz i sól do smaku
- odrobina pieprzu cytrynowego
- papryka czerwona - świeża 1/4
- chudy twarożek około 20-50 gram
Przygotowanie:
Paprykę udusić na patelni aż zmięknie, dodać pieprz i sól do smaku, odsączyć. Twaróg pokroić w małe kosteczki. Wymieszać z kosteczkami białego twarogu z papryką. Obciąć wierzch kajzerki i wydrążyć - usunąć miąższ bułeczki ze środka. Do wydrążonej kajzerki włożyć paprykę z twarogiem i wbić 1 jajko do każdej z bułeczek, posypać startym serem i przyprawami. Włożyć do piekarnika.Piec aż białko się zetnie a żółtko nadal pozostanie płynne i stopi się ser. Bułeczka będzie złocista i chrupiąca.
Piec: około 20-45 min w temperaturze 160-180 stopni
Uwaga: Jeśli chcemy by bułeczka była miększa: omijamy pieczenie i najpierw robimy jajko sadzone, bądź jajko w koszulce a następnie tylko wkładamy na moment do piekarnika by stopił się serek.
piec około 5-15 min.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz