- kawa świeżo mielona- na 2 espresso
- bita śmietana 36%- około 50 ml
- pół łyżeczki cukru pudru
- rozpuszczona czekolada deserowa o min. 70% zawartości kakao, 1 paseczek
- wiśnie- mogą być mrożone, około 1 garści
- 1/2 łyżeczki rumu
- 1 łyżka mleka
- 2 plasterki suszonej truskawki- opcjonalnie
Przygotowanie:
Kawę zaparzyć w zaparzaczu, nalać kawę do szklanki. Śmietanę ubić z odrobiną cukru pudru, aż masa będzie puszysta i lekka. Nakładać śmietanę na wierzch kawy.
Przygotować wiśnie. Rozpuścić wiśnie, poczekać aż puszczą sok, dodać odrobinę rumu, poczekać nadal podgrzewając aż syrop trochę odparuje.
Czekoladę rozpuścić w garnuszku na odrobinie mleka.
Polać śmietanę syropem wiśniowo-rumowym naprzemiennie z sosem czekoladowym. Ustrajamy kawę na wierzchu owocami wiśni i opcjonalnie suszonymi truskawkami.
Smacznego :)
Oferujemy starannie wyselekcjonowaną kawę dla restauracji, która idealnie wpasuje się w ofertę każdego lokalu gastronomicznego. Nasze mieszanki kaw są znane ze swojego bogatego smaku i aromatu, które doskonale komponują się z serwowanymi potrawami i deserami. Oferujemy również profesjonalne doradztwo w zakresie doboru odpowiednich ekspresów oraz pełne wsparcie serwisowe, co pozwala utrzymać najwyższą jakość serwowanych napojów. Dzięki naszej kawie, Twoi klienci będą mogli cieszyć się niezapomnianymi doznaniami smakowymi.
OdpowiedzUsuń