Składniki:
- 1,5 tabliczki tabliczki białej czekolady
- 50 g masła
- 25 g cukru pudru
- 200 g gęstego mleka kokosowego
- 2 nakrętki likieru śmietankowego
- 20 g śmietanki kremówki
Dodatkowo potrzebne będą:
- wafelki do lodów
- migdały około 20 sztuk
- wiórki kokosowe do posypania
- do przystrojenia użyłam Trufli Rafaello z przepisu poniżej:
Przygotowanie:
- składniki włożyć do garnuszka i podgrzewać na małym ogniu aż masło i czekolada się rozpuszczą
- zagotować, po doprowadzeniu do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, około 5-15 minut masa będzie bulgotać- uważać by nie przypalić masy
- ostudzić
- podawać w wafelkach z migdałami, posypać wiórkami kokosowymi
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz