Wyszukaj

czwartek, 17 września 2015

Krem Rafaello


Składniki:

  1. 1,5 tabliczki tabliczki białej czekolady
  2. 50 g masła
  3. 25 g cukru pudru
  4. 200 g gęstego mleka kokosowego
  5. 2 nakrętki likieru śmietankowego
  6. 20 g śmietanki kremówki

Dodatkowo potrzebne będą:
  • wafelki do lodów
  • migdały około 20 sztuk
  • wiórki kokosowe do posypania
  • do przystrojenia użyłam Trufli Rafaello z przepisu poniżej:


http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/06/trufle-rafaello.html


Przygotowanie:
  1. składniki  włożyć do garnuszka i podgrzewać na małym ogniu aż masło i czekolada się rozpuszczą
  2. zagotować, po doprowadzeniu do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, około 5-15 minut masa będzie bulgotać- uważać by nie przypalić masy
  3.  ostudzić
  4. podawać w wafelkach z migdałami, posypać wiórkami kokosowymi 
Najlepiej podawać schłodzone

Smacznego :)








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz