Składniki:
(na 2 średnie porcje)
- 250-300 ml schłodzonej maślanki, najlepiej by w składzie nie miała mleka w proszku- sprawdź na skład opakowania, kupując produkt. Maślanka zawierająca w składzie mleko w proszku jest bardziej kaloryczna i traci swoje bogate wartości odżywcze;
- po 10-20 sztuk orzechów laskowych
- kilka sztuk rodzynek po około 5-10 sztuk
- kilka sztuk żurawiny suszonej po około 5-10 sztuk
- około 10 g płatków owsianych
- około 5 g otrębów zbożowych
- opcjonalnie 1/3 łyżeczki miodu naturalnego- uwaga na sklepowe wersje które często nie maja nic wspólnego z miodem a jest to tylko i wyłącznie cukier. czytajmy więc etykietę.
Przygotowanie:
1. Do szklaneczki, kubeczka wlać maślankę, opcjonalnie wymieszać ją z miodem naturalnym
2. Wymieszać wszystkie sypkie składniki i bakalie
3. Nakładać mieszaknę musli na wierzch maślanki
4. Podczas jedzenia wymieszać musli z maślanką.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz