czas przygotowania: 10-15 minut
kcal: 240- 276 w zależności od jakości produktów
trudność: łatwe
Składniki:
(na 1 porcję)
- 2 jajka
- 3/4 łyżki mąki ryżowej
- łyżka ziaren sezamu plus odrobina do posypania po wierzchu jako dekoracja
- łyżeczka pestek słonecznika
- szczypta świeżo mielonego pieprzu
- poszatkowany szczypior- 2 łyżki- będzie to kilka liści/łodyg
Do smażenia:
- kilka kropli oleju sezamowego- opcjonalnie
Farsz:
- 20 g wędzonego łososia
Dodatki:
- 10-15 ml sosu sojowego
- szczypta wasabi w proszku bądź odrobinka pasty-1/5 łyżeczki
Przygotowanie:
1. Mieszać trzepaczką bądź widelcem wszystkie składniki na omlet
2. Smażyć na oleju sezamowym na patelni grillowej na średnim ogniu pod przykryciem. Ostudzić
3. Na środek ostudzonego omletu nałożyć równomiernie łososia
4. Zawinąć
5. Pokroić w 1- 1,5 cm paski
6. Sos sojowy połączyć dokładnie z wasabi.
7. Jeść maczając omletowe sushi w sosie.
Podawać ostudzone. Posypane po wierzchu ziarnami sezamu.
Smacznego :)
Zobacz także:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz