Składniki:
(na 2 porcje)
- 1 duży seler
- 1-2 łyżeczki kurkumy
- 1-2 łyżeczki garam masala
- 1-2 łyżeczki tandoori
- oliwa z oliwek 1-2 łyżki- można również użyć jako zamiennika oleju sezamowego; bądź obejść się bez tłuszczów- frytki bez oliwy będą suchsze
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1.Selera obrać, umyć i osuszyć.
2. Pokroić najpierw w plastry, a następnie w wąskie wagoniki, około 5mm szerokości.
3. Rozłożyć na blasze posypać wszystkimi przyprawami i polać oliwą z oliwek. Przemieszać frytki rękoma by przyprawy wtarły się w warzywo równomiernie.
4. W połowie pieczenia, szpatułka obrócić frytki i skroplić odrobiną oliwy jeśli będzie taka potrzeba.
Piec: Około 20-45 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego:)
Zobacz także:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz