Wyszukaj

środa, 1 lipca 2015

Crumble z czereśniami





Składniki:
(na 2 porcje)

Crumble-kruszonka:

  • 90 mąki pszennej
  • 35 g cukru pudru
  • 40 g masła 82%
  • szczypta cukru waniliowego

  • 2 krople soku z cytryny

nadzienie:
  • 2 garście wydrylowanych czereśni/wiśni
  • 2 szczypty cukru
dekoracja:
  • 3 malutkie łyżeczki śmietany 36% - ubitej delikatnie- dla każdej porcji
  • czereśnie z ogonkami
  • świeże listki mięty do dekoracji- ja użyłam miety cytrynowej

Przygotowanie:

1. Zagnieść wszystkie składniki ciasta do momentu otrzymania grudek kruszonki.

2. Przełożyć czereśnie do kokilek, posypać je cukrem nakładać kruszonkę aż po brzegi.

Piec: Aż kruszonka się przyrumieni: około 15-35 min.  w temperaturze 180-200 stopni

Gdy Crumble odrobinę ostygnie nakładamy dekoracje


Smacznego :)





Zobacz także:


Crumble z rabarbarem                    Crumble z jagodami