Składniki:
(na 2 porcje)
Crumble-kruszonka:
- 90 mąki pszennej
- 35 g cukru pudru
- 40 g masła 82%
- szczypta cukru waniliowego
- 2 krople soku z cytryny
nadzienie:
- 2 garście wydrylowanych czereśni/wiśni
- 2 szczypty cukru
dekoracja:
- 3 malutkie łyżeczki śmietany 36% - ubitej delikatnie- dla każdej porcji
- czereśnie z ogonkami
- świeże listki mięty do dekoracji- ja użyłam miety cytrynowej
Przygotowanie:
1. Zagnieść wszystkie składniki ciasta do momentu otrzymania grudek kruszonki.
2. Przełożyć czereśnie do kokilek, posypać je cukrem nakładać kruszonkę aż po brzegi.
Piec: Aż kruszonka się przyrumieni: około 15-35 min. w temperaturze 180-200 stopni
Gdy Crumble odrobinę ostygnie nakładamy dekoracje
Smacznego :)
Zobacz także:
Crumble z rabarbarem Crumble z jagodami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz