Składniki:
(na 1 porcję)
- 20 g płatków owsianych
- łyżka miodu
- 1 banan
- 3 duże truskawki
- 4 łyżki jogurtu naturalnego, ja użyłam 1,5%
- gałązki świeżej mięty
Dodatkowo potrzebne będą:
- Blender/blender ręczny opcjonalnie widelec
- miseczka
- łyżka do nakładania
Przygotowanie:
1. Płatki owsiane połączyć z miodem bardzo dokładnie i i podgrzewać na patelni, aż płatki się zarumienią a miód całkowicie w nie wsiąknie.
2.Do przygotowanej szklanki/słoiczka wkładać uprażone płatki na spód i pozwolić im wystygnąć. Nasze Crunchy gdy ostyga staje się twarde i chrupiące
3. Banana obrać i podzielić na mniejsze cząstki, dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego, połączyć składniki na gładki mus przy pomocy blendera
4. Położyć mus na warstwie Crunchy.
5.Truskawki odszypułkować, umyć i zblendować z dwoma łyżkami jogurtu na gładką masę.
6. Masę truskawkową nakładać na warstwę bananową
Całość ozdobić gałązkami świeżej mięty, truskawką i odrobiną Crunchy.
Smacznego :)
Zobacz także:
Zapiekane maliny Pieczone jabłko z bezą Jabłka duszone w malinach Krokiety z bakaliami
Przepis bierze udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz