Składniki:
(na 2 porcje)
- 200-250 g świeżych malin
- 4 duże żółtka
- 3 łyżki cukru
- 2 kropelki ekstraktu z wanilii
Przygotowanie:
1. Maliny umyć, osuszyć i włożyć do kokilek
2. żółtka ubić z cukrem na puszystą, jednolitą, gęstą, gładką masę
3. Gotowym koglem-moglem zalać maliny w kokilkach
Piec: W temperaturze 180 stopni do momentu ścięcia się kogla - mogla na wierzchu; może to potrwać od 5 minut do 10 max. 15 minut. Wierzchnia część ma się zarumienić i ściąć zaś środek ma pozostać płynny.
Podawać na ciepło, można dla dekoracji polać całość płynnym miodem i oprószyć cukrem pudrem bądź rozpuszczoną w kąpieli wodnej deserową czekoladą.
Smacznego :)
Zobacz także:
Jabłko duszone w malinach Banan z chilli Ptysie z kremem z białek Ptysie ze śliwkami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz