Kuchnie świata: Pakistan
Składniki:
(na 2-3 porcje)
- włoszczyzna:
- 1-2 sztuki marchwi,
- 1-2 sztuki pietruszki - korzeń,
- pęczek naci pietruszki,
- 20-30 g pora,
- 1/4 średniej wielkości selera
- 2 udka z kurczaka
- 1,5 litra wody
- pieprz i sól do smaku
- szczypta ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 2-3 wyciśnięte ząbki czosnku
- 2-3 plasterki świeżego imbiru
- 5-6 plasterków suszonego jabłka- opcjonalnie może być świeże jabłko
Przygotowanie:
1. Włoszczyznę umyć, obrać i pokroić w dużą kostkę, bądź plasterki, natkę poszatkować, czosnek wycisnąć
2. Zalać wodą i gotować, dodać liście laurowe, imbir i przyprawy.
3. Gdy warzywa będą w pół miękkie, dodać udka
4. Gotować aż mięso będzie gotowe: miękkie i białe, pod koniec gotowania dodać jabłka i gotować jeszcze około 5-10 minut
5. Nalewać rosół do małych kokilek napełnionych makaronem,
6. Obrać paseczki mięsa z udek i włożyć do rosołu, dekorować plasterkami marchewki i/lub natką pietruszki.
Smacznego:)
Zobacz także:
Chicken Ramen Rosół alla Pavese Domowy rosół Jajka marmurkowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz