Kontakt

sobota, 27 czerwca 2015

Sorbet bananowo-truskawkowy




Składniki:
(na 5-6 porcji-gałek)
  • 400 g truskawek
  • 2 banany
Przygotowanie:

1. Banany obrać i pokroić na plasterki,
2. Banany oraz truskawki zamrozić na 1 do 4 godzin- w zalezności od stopnia chłodzenia lodówki. Upewnić się, że owoce nie są mocno zmrożone, by nasz blender się nie zepsuł. U mnie wystarczyło około 2 godziny.
2. Zamrożone owoce blendujemy na gładki mus
3. Nakładamy za pomocą łyżki do lodów. Bądź w razie potrzeby chłodzimy w zamrażalniku do uzyskania pożadanej gęstej konsystencji.

Na zdjęciu sorbet od razu po zmiksowaniu.

Smacznego :)





Zobacz także:




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz