Składniki:
Masa Marcepanowa:
- 150 g migdałów
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki wody
- 3 kropelki olejku migdałowego
- opcjonalnie kilka kropli whisky bądź rumu
Dekoracja:
- kakao do obtoczenia
Przygotowanie:
1. Migdały moczyć przez 15 minut we wrzątku, zdejmować skórki, osuszyć ręcznikiem.
2. Migdały zemleć na piasek w blenderze, bądź młynku do kawy.
3. Migdały przekładać do miseczki dodać cukier puder, wodę i olejek, opcjonalnie alkohol
4. Masę mieszać, a potem zagniatać, aż stanie się plastyczna.
5. Formułować w małe kuleczki.
6. Schłodzić około 20-40 minut
7. Obtaczać w kakao przed podaniem
Smacznego :)
Zobacz także:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz