Składniki:
(na 1 porcję)
- garść liści sałaty lodowej
- 5-6 listków świeżej kolendry
- 5-6 małych listków świeżej bazylii
- 1 pomidor średniej wielkości
- 1 ser typu Camembert z zielonym pieprzem
sos:
- 1/4 łyżeczki sosu sojowego
- 1/4 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1/4 łyżeczki octu jabłkowego
- szczypta kolorowego czosnku w proszku
- szczypta pieprzu świeżo zmielonego
Przygotowanie:
1. Sałatę porwać na mniejsze cząstki i ułożyć na talerzu
2. Pomidory pokroić w łódeczki i położyć na sałacie.
3. Przygotować sos: zmieszać wszystkie składniki dokładnie i polać równomiernie po sałacie.
4. Na grillu upiec ser. Po kilka-kilkanaście minut z obu stron, by skórka była zarumieniona a wnętrze było płynne i miękkie. Można również użyć opcjonalnie patelni grillowej/grilla elektrycznego bądź w ostateczności zwykłej patelni bądź piekarnika.
5. Kłaść ser na środku sałaty przyozdobić danie świeżymi liśćmi kolendry i bazylii
Smacznego :)
Zobacz także:
Przepis bierze udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz