Kontakt

sobota, 14 lutego 2015

Pasta jajeczna z twarożkiem i cytryną




Składniki:

  • 100 g twarogu chudego
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • starta skórka z jednej cytryny
  • 2 łyżki śmietany 36%
  • sól i pieprz do smaku
  • odrobina czosnku do smaku
Przygotowanie:

Wszystkie składniki połączyć i miksować blenderem aż do uzyskania jednolitej i gładkiej masy. Jeśli pasta jest za gęsta, dodać więcej śmietany. Jeśli pasta jest za rzadka dodać kolejne jajko bądź odrobinę twarogu (gęstość jest uzależniona od produktów jakich używacie, wielkości jajek i konsystencji twarogu). 

Podawać ze świeżym pieczywem bądź jako dodatek do przystawek


Smacznego :)


ALE JAJA!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz