Kontakt

sobota, 7 lutego 2015

Gorąca czekolada piernikowo-korzenna


Składniki:
(na 2 porcje)

  • 2 szklanki mleka
  • 100 ml śmietany kremówki 30%
  • tabliczka czekolady deserowej
  • szczypta pieprzu
  • szczypta imbiru
  • szczypta cynamonu
  • szczypta przyprawy piernikowej
do dekoracji:
  • starta czekolada
  • pokruszone pierniczki
Przygotowanie:

Do garnuszka wlać mleko i śmietanę, podgrzewać na małym ogniu. Po chwili dodać czekoladę oraz przyprawy. Cały czas mieszając poczekać aż czekolada się rozpuści a następnie zgęstnieje. Czekolada musi mieć gładką, jednolitą i gęstą konsystencję. 
Przelać do filiżanek i przyozdobić tartą czekoladą i pokruszonymi ciasteczkami piernikowymi.

Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz