Składniki:
- ciasto francuskie
- marmolada truskawkowa
Przygotowanie:
1. Wykrawać ciasto foremką w kształcie serduszka, po czym na jedno serduszko położyć marmoladę.
2. Przykryć drugim serduszkiem
3. ścisnąć mocno brzegi jak przy lepieniu pierogów.
4. Znów nałożyć foremkę i wykrawać brzegi by ciasto się połączyło
5.Piec: wedle zaleceń na opakowaniu, średnio: 10-25 min w 180-230 stopni Po upieczeniu dekorować ciasteczka świeżymi truskawkami i serkiem mascarpone.
Smacznego:)
1. Wykrawać ciasto foremką w kształcie serduszka, po czym na jedno serduszko położyć marmoladę.
2. Przykryć drugim serduszkiem
3. ścisnąć mocno brzegi jak przy lepieniu pierogów.
4. Znów nałożyć foremkę i wykrawać brzegi by ciasto się połączyło
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz