Składniki:
- 110 g miękkiego masła
- 110 g cukru
- 75 g mąki
- 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 25 g przesianego kakao
- 2 jajka
dekoracja:
- bita śmietana 36%
- 1 łyżeczka cukru pudru
- mrożone wiśnie 2 garści
Przygotowanie:
Utrzyj masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i jajka do uzyskania gładkiej masy. Wypełnij masą foremki do babeczek w kształcie serduszek. Nasza masa jest już gotowa. Wstaw babeczki do rozgrzanego piekarnika.
Piec: 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Ubij śmietanę z cukrem pudrem, gdy jest już gęsta tylko wymieszaj ją delikatnie z cukrem pudrem. Na patelni rozmroź wiśnie, zachowaj odrobinę syropu by polać nimi babeczki.
Gdy babeczki ostygną nakładaj szpatułką bitą śmietanę, kładź po kilka wisienek i oblej syropem wiśniowym.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz