Składniki:
(na około 4 porcje)
- 1 jajko
- 100 ml śmietany 18%
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
Farsz:
- 1-2 pomidory pokrojone w kostkę bądź w łódki
- 2-3 szparagi pokrojone na plasterki
- świeży rozmaryn do dekoracji
Przygotowanie:
1. Jajka ubić mikserem na puszystą pianę.
2. Dodać jogurt i przyprawy, dokładnie wymieszać łyżką.
3. Do kokilek włożyć szparagi oraz pomidory
4. Delikatnie zalać warzywa masą
Piec: 25-40 minut w temperaturze 180 stopni do momentu zezłocenia się masy jajeczno-śmietanowej.
Podawać na ciepło, bądź schłodzoną. Dekorować świeżym rozmarynem
Smacznego :)
Zobacz także:
Kosteczka pomidorowa alla babeczki Pianka z zielonego groszku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz