Szybkie, zdrowe i pyszne śniadanie w zaledwie kilka minut :) Szparagi w boczku będą również wyśmienitą przystawką bądź szybką przekąską :) Wspaniale smakują również przyrządzone na grillu.
Składniki:
(na 1- 2 porcje)
- szparagi zielone- po 4-5 sztuk na osobę. Ja użyłam 4 sztuk
- plastry boczku- po 1 plaster na 1 szparag zielony; użyłam 4 plastry na 4 sztuki szparagów
Sos holenderski z przepisu poniżej:
(po przepis kliknij w banerek)
Przygotowanie:
1. Szparagi umyć i osuszyć
2. Zawijać boczek naokoło szparagów po linii skosu, tak by całe szparagi były owinięte boczkiem
Piec: W temperaturze 180-200 stopni przez 15-25 minut, w połowie pieczenia przewracamy szparagi na drugą stronę by boczek podpiekł się równomiernie.
Podajemy na ciepło z sosem holenderskim.
Smacznego :)
Zobacz także:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz