Kontakt

poniedziałek, 4 maja 2015

Kawa żołędziówka z mlekiem cytrynowym


Składniki:
(na 1 porcję)
  • 1 czubata łyżeczka kawy żółędziówki
  • 1 szklanka wody (około 250 ml)
  • 20-30 mleka
  • łyżeczka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • łyżeczka miodu


Przygotowanie:

1. Jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody, wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty.
2. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek.
3. Do mleka dodać sok z cytryny oraz miód, wszystko razem wymieszać dokładnie
4. Przelać mleko do kawy, wymieszać

Smacznego :)




Zobacz także:
Kawa żołędziówka- recenzja


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz