Mocno czekoladowe z kwaskowo-słodkim truskawkowym pudrem. Idealny pomysł na małą pralinkową przekąskę :)
(na około 10-15 sztuk)
- 150 g gorzkiej czekolady ja użyłam 78% kakao
- 50 g mlecznej czekolady
- 70 g śmietany kremówki
- łyżka whisky
- pół szklanki suszonych/liofilizowanych truskawek
- 1-2 łyżeczki cukru pudru
Przygotowanie:
1. Kremówkę zagotować
2. Dodać czekolady i rozpuścić je w kremówce.
3. Dodać whisky dokładnie wymieszać.
4. Odstawić masę do ostygnięcia na całą noc bądź na kilka godzin do lodówki. Masa znacznie zgęstnieje.
5. Ze zgęstniałej masy formułować kuleczki.
6. Truskawki rozdrobnić na proszek dodać cukier puder, dokładnie wymieszać.
7. Gotowe pralinki obtaczać w truskawkowym pudrze.
Smacznego :)
Zobacz także:
Przepis bierze udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz