Składniki:
(na 2 porcje)
- 2 kajzerki
- 4 pomidory koktajlowe
- 3 pieczarki
- 2 plasterki szynki
- 4-5 plasterków cukini
- świeża natka pietruszki
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 20 g żółtego sera
- odrobina masła
- 50 ml śmietany 36%
1. Od kajzerek odciąć fragment na długość kilku centymetrów tak by powstał w nich otwór.
2. Wydrążyć miąższ z bułki by zrobić kieszeń na farsz
Farsz:
1. Usmażyć pieczarki i cukinie na odrobinie masła, pod koniec dodać pomidorki koktajlowe przekrojone na pół.
2. Następnie dodać pokrojoną w paseczki szynkę oraz przyprawy.
3. Zdjąć z ognia warzywa i dodać śmietanę,
4. Całość posypać tartym serem i natką pietruszki. Wszystko razem wymieszać.
5.Gotowy farsz nakładać do kieszonek kajzerkowych.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz