Składniki:
(2-4 porcje)
- 500 g makaronu Farfalle
- 250 g piersi z kurczaka
- 8 plasterków bakłażana (każdy plasterek około 5 mm, pokrojony w kosteczkę)
- 10 dużych pieczarek
- 30-50 g tartego sera
- 250 ml śmietany 36%
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz do smaku
- świeża natka pietruszki
- odrobina masła
- masło do smażenia
Przygotowanie:
1. Bakłażana podsmażyć na maśle, dodać pieczarki obrane i pokrojone w plasterki, wyciśnięty czosnek,
2. Gdy warzywa się zarumienią, ale nie są jeszcze miękkie dodać kurczaka, sól i pieprz.
3. Smażymy na małym ogniu by kurczak się zarumienił, uważamy by się nie wysuszył, w razie czego dodajemy po odrobinie masła
4. Gdy całość jest gotowa, zdjąć patelnię z ognia i dodać śmietanę. Mieszać całość dokładnie.
5. Ugotować makaron al dente
6. Ułożyć makaron na talerzach, pośrodku zrobić gniazdko i położyć w nie sos.
7. Całość posypać startym serem i świeżą posiekaną natką pietruszki
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz