Składniki:
masa marcepanowa:
- 150 g migdałów
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki wody
- 3 kropelki olejku migdałowego
dekoracja:
- cukier w krysztale
- czerwony,zielony,niebieski barwnik spożywczy w żelu
Przygotowanie:
1. Migdały moczyć przez 15 minut we wrzątku, zdejmować skórki, osuszyć ręcznikiem.
2. Migdały zemleć na piasek w blenderze, bądź młynku do kawy.
3. Migdały przekładać do miseczki dodać cukier puder, wodę i olejek
4. Masę mieszać, a potem zagniatać, aż stanie się plastyczna.
5. Formułować w małe jajeczka
Dekoracja:
1. W 3 małych miseczkach zmieszać cukier i osobno dodać barwniki spożywcze. Mieszać aż cukier równomiernie się zabarwi
2. Maczać jajeczka marcepanowe w cukrze.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz