Kontakt

czwartek, 5 marca 2015

Babeczki z chleba razowego





Składniki:
(na 6 babeczek)

  • 3-4 kromki chleba razowego z pestkami dyni
  • 2 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • 20-50 g tartego sera żółtego
  • 10 g pora
  • 3-4 plastry bakłażana- krojone w szerz
  • 30 ml mleka
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • posiekana natka pietruszki
  • odrobina oliwy z oliwek

Przygotowanie:

1.Na patelni na niewielkiej ilości oliwy z oliwek smażymy bakłażana, gdy zacznie robić się miękki dodajemy posiekanego na drobno pora i dusimy przez moment. Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek i przyprawy.
2. Kroimy chleb  w kostkę, przekładamy do sporej miseczki i dodajemy utarty ser.
3. W innej miseczce łączymy  mleko z jajkami i natką pietruszki.
4. Chleb zalewamy masą jajeczną
5.Dodajemy przestudzone warzywa i mieszamy wszystko razem.
6. Do foremek na babeczki włożyć papilotki i napełnić je masą chlebową.

Piec: 15-20 min w temperaturze 200 stopni.

Smacznego:)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz