Składniki:
(na 6 babeczek)
- 3-4 kromki chleba razowego z pestkami dyni
- 2 jajka
- 1 ząbek czosnku
- 20-50 g tartego sera żółtego
- 10 g pora
- 3-4 plastry bakłażana- krojone w szerz
- 30 ml mleka
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- posiekana natka pietruszki
- odrobina oliwy z oliwek
Przygotowanie:
1.Na patelni na niewielkiej ilości oliwy z oliwek smażymy bakłażana, gdy zacznie robić się miękki dodajemy posiekanego na drobno pora i dusimy przez moment. Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek i przyprawy.
2. Kroimy chleb w kostkę, przekładamy do sporej miseczki i dodajemy utarty ser.
3. W innej miseczce łączymy mleko z jajkami i natką pietruszki.
4. Chleb zalewamy masą jajeczną
5.Dodajemy przestudzone warzywa i mieszamy wszystko razem.
6. Do foremek na babeczki włożyć papilotki i napełnić je masą chlebową.
Piec: 15-20 min w temperaturze 200 stopni.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz